Over Piecemeal Growth

Piecemeal Growth is opgericht in 2005 en staat voor:

  • spelen is leren, leren door spelen
  • kleine stapjes
  • meer volledig mens worden
  • van afhankelijkheid via onafhankelijkheid naar interafhankelijkheid
  • co-creatie van een duurzame, gezonde toekomst
  • van reageren naar anticiperen en improviseren
  • leven!

Credits

De naam Piecemeal Growth is afkomstig uit het werk van de architect Christopher Alexander. Brian Foote en Joseph Yoder geven een interpretatie van piecemeal growth in de context van softwareontwikkeling in hun artikel Big Ball of Mud.

Het logo is de sculptuur Quintron van de kunstenares Bathsheba Grossman.

Bio Marc

Marc Evers (1974), zelfstandig specialist (agile) softwareontwikkeling, is adviseur voor die organisaties en bedrijven, die software van uitnemende kwaliteit effectiever willen ontwikkelen.

Naast die advisering traint hij softwareontwikkelteams op het gebied van: met plezier werken, sneller en resultaatgericht werken, ontwikkelvaardigheden, project- en portfoliomanagement. Marc Evers is vaak de (inhoudelijke) mentor van individuele teamleden. Dit alles gebeurt aan de hand van principes en werkwijzen van onder meer lean, agile softwareontwikkeling .

Marc Evers denkt en werkt vanuit zijn ervaring als M.Sc. Computer Science (Universiteit Twente), teamleider, agile coach, Scrum Master, architect, ontwikkelaar en analist. Hij streeft ernaar relevante zaken naar voren te brengen voor die ene specifieke situatie.

In deze situationele aanpak spelen de volgende begrippen een rol: kwaliteit, professionaliseren, op hoger niveau brengen, beheersbaarheid en stuurbaarheid van de te ontwikkelen software. De systematische aanpak van Marc Evers is gericht op voortdurende reflectie en verbetering – apply, inspect & adapt. Alle betrokkenen – opdrachtgever, ontwikkelaars, gebruikers – zijn gebaat bij inzicht in en grip op de te bouwen software.

Marc Evers is één van de oprichters van Agile Open en de XP Days Benelux conferenties; daarnaast heeft hij in 2008 Agile Holland mede opgericht. Hij geeft – sinds 2000 actief binnen het vakgebied van agile softwareontwikkeling – presentaties over agile processing op binnen- en buitenlandse conferenties.

In 2008 heeft hij samen met Rob Westgeest en Willem van den Ende QWAN - Quality Without a Name opgericht.

Bedrijfsinformatie

Piecemeal Growth VOF
Weidehoeve 9
3438 MD Nieuwegein
Nederland
KvK Utrecht: 30208887
BTW: NL 815179248 B01

Algemene Voorwaarden (PDF, versie 14-05-2018)

Algemene Voorwaarden inzake trainingen en workshops met open inschrijving (PDF, versie juni 2019)

Piecemeal Growth